EuroDEMOS – Social Entrepreneurship for Youth Lifestyle – Trainer from Albania

 

 


tEuroDEMOS Association organizes the training Social Entrepreneurship for Youth Lifestyle between 08 – 17 July 2015 in Iasi, Romania. The project is funded by the European Union through Erasmus + Programme. Within the training will participate 27 youth workers and youth leaders from EU and from neighboring countries: Albania, Armenia, Azerbaijan, Czech Republic, Italy, Romania, Republic of Moldova, Spain and Hungary.

Culture Visit in the Republic of Kosova

Culture Visit in the Republic of Kosova

27-29 November 2009


This trip is organized by youth of the Walk Together Organization to promote and be active with youth and different Coulter’s off Kosovo. It was a great trip and the experience that was take by this trip it was amazing and they learn allot, during these trip they visited different city’s, museums and a Cave which is very famous in Kosova.


185472_238940219459610_3673773_n 185047_238939676126331_8252603_n 184148_238939579459674_4666152_n 185501_238940272792938_8156792_n 206484_238940112792954_1190687_n 216888_238940316126267_4431896_n 267370_238940062792959_3667961_n 254728_238939899459642_5892196_n 254718_238939972792968_4691224_n 254672_238940089459623_6927429_n 251697_238939926126306_5827700_n 250345_238940149459617_6073443_n 229625_238939746126324_715412_n 268696_238939786126320_5769188_n  283313_238940036126295_8072191_n 282650_238939826126316_3094908_n 281306_238939706126328_154477_n 284073_238939872792978_3865_n

269862_238939856126313_899512_n284196_238939656126333_874614_n 284428_238939626126336_6739319_n 284658_238940009459631_4331758_n 285001_238940242792941_5525998_n


Informim mbi Karten e Bolonjes

Nje nder aktivitetet e kryera nga organizata Walk Together, eshte edhe nje tur informues mbi Karten e Bolonjes. Ne ditet tona shume shkolla , uiversitete , ne shqiperi  kane hyre  ne procesin e akreditimit duke zbatuar Karten e Bolonjes, megjithate c’eshte ky proces ?

Kur nje nxenes , vendos mbi universitetin qe ai do te ndjeke , eshte e rendesishme qe ai te jete i mireinformuar mbi te dhenat e ketij universiteti , kjo eshte e rendesishme per te , pasi eshte nje gje qe ndikon drejtepersedrejti mbi te ardhmen e tij.

Pikerisht per ti dhene kete informacion studenteve te ardhshem por edhe atyre qe tashme studiojne ne shkolla te akredituara por qe skane informacion, kryem nje aktivitet, nje tur ne qytete te ndryshme . Ne gjimnazet kryesore te qyteteve me te medha te vendit si Tirana, Durresi dhe  Fieri  duke shprerndare informacione te rendesishme mbi Karten e Bolonjes dhe Akreditimin e Universiteteve.

Karta e Bolonjes dhe akreditimi i universitetit , jane nje tregues i drejtperdrejt i standardeve qe ky universitet permbush , kushteve , pedagogjise , avantazheve qe ai ofron. Sistemi i krediteve ben njohjen e nje universiteti. Cdo dege , ka nje sere lendesh te cilat duhet qe studenti ti marre per te bere te mundur diplomimin, dhe cdo lende vleresohet permes notes por edhe permes numrit te krediteve , qe jane i jepen kesaj lende nisur nga disa te dhena te saj, si psh volumi dhe rendesia e kesaj lende.

Ne kuadrin e percaktimit te standardeve te Kartes se Bolonjes , standardeve qe cdo universitet duhet te mbushe , dhe ne cfare konsiston sistemi i akreditimi, u organizuan takime me nxenesit , ku Z.Ermal Yzeiri , Z.Edison Frangu dhe Znj.Anjeza Doko shpjeguan secili pjese te rendesishme te sistemit , dhe ju pergjigjen gjithe pyetjeve te shumellojshme te nxenesve .

Per realizimin e ketij aktiviteti na erdhi ne ndihme edhe nje anketim qe kishim kryer me pare ne keto shkolla , per te pare sa kishte qene informacioni real qe nxenesit kishin dhe cilat ishin pikat ku do te perqendroheshim me shume.

Zgjedhja e nje universiteti te pershtatshem , eshte nje nga zgjedhjet me te rendesishme te jetes , prandaj , cdo nxenes ne kete pike duhet te kete  informacionin e nevojshem qe te beje zgjedhjen e duhur .Pikerisht duke gjykuar nga sa delikat eshte ky moment , ne si organizate e kemi ndier te rendesishme qe ti qendrojme prane te rinjve ne kete vendim te rendesishem , ne menyre qe ata te gjithe te bejne zgjedhjen me te mire duke marre parasysh te gjitha opsionet.

nga Gledis Kallogjeri